Voor ouders

Kidies* is het kleuterprogramma van Gymfed waarmee de federatie de kleuterwerking in de clubs wilt ondersteunen. Het geeft inspiratie aan de trainers voor een gevarieerde en gestructureerde aanpak in de lessen kleuterturnen. Samen streven we ernaar kinderen op een toffe en kwaliteitsvolle manier te laten bewegen, waarbij ze op ontdekking kunnen gaan, openbloeien, zelfvertrouwen ontwikkelen, plezier beleven en leren.

Elke kleuter in actie met Kidies!

Kidies ondersteunt de volledige kleuterwerking in de club door leuke en gevarieerde lesinhouden aan te bieden in verschillende domeinen. Hiermee wordt zowel de algemene motorische ontwikkeling (springen, lopen, vangen, heffen, trappen, duwen, …) van de kinderen gestimuleerd alsook leren ze hun eerste gymnastiekvaardigheden (koprol, zwaaien, rad, …). Kleuterturnen met Kidies vormt zo de perfecte voorbereiding om na de kleuterklas gymnastiek te blijven beoefenen, of dient als sterke basis voor andere sporten.

Kom hier meer te weten over:

*Kidies is de eigennaam van dit project. De naam is een afgeleide van de Engelse term Kiddies; het meervoud van Kiddy, wat klein kind, kleuter, peuter,... betekent. De afwijkende schrijfwijze benadrukt het unieke karakter van het project.

webshop kidies programma kleuterturnen gymfed
kidies kleuterturnen gymfed

Nood aan extra inspiratie? Schrijf je in op onze inspiratie nieuwsbrief!