Downloads

Overzichtsfiches

Om de motorische vaardigheid van de kleuters in kaart te brengen en een evolutie op motorisch vlak te kunnen vaststellen, is het mogelijk om een Gymbo-les te organiseren. Tijdens deze turnles worden alle Kidies-oefeningen van een bepaald blok aangeboden aan de kleuters, en wordt elke kleuter geobserveerd tijdens de uitvoering van die oefenvorm. De observatie van de trainer kan ingevuld worden op een overzichtsfiche die je hieronder kan downloaden.

Er bestaat een overzichtsfiche voor elk blok (niveau) van de sportieve ontwikkelingslijn uit het Kidies-programma.

Download de verschillende versies hier:

Na afloop van een Gymbo-les kan je aan elke kleuter ook een Gymbo-medaille uitreiken en een Kidies kaart ingevuld aan de ouders meegeven.

Het is in geen geval de bedoeling dat de Gymbo-les wordt georganiseerd als prestatiemeting of een bindend middel is om aan talentidentificatie bij kleuters te doen.

Sjabloon jaarplan

In de Kidies trainersmap vind je een stappenplan voor de opmaak van een jaarplan alsook een voorbeeld van een jaarplan. Ga je zelf aan de slag met de opmaak van een jaarplan? Dan kan dit sjabloon je op weg helpen.

Logo's en webbanners

Het Kidies-logo en de bijhorende webbanners zijn algemene communicatietools die kunnen helpen om de clubcommunicatie over het kleuterturnen vorm te geven. Via deze link kunnen de verschillende logo’s en banners van Kidies gedownload worden.

Hoe gebruiken? Aan de hand van de logo’s en webbanners kan de club op de website, social media, in folders, … aangeven dat zij met het Kidies-programma werken om hun lessen kleuterturnen vorm te geven. Op zoek naar een ander formaat of andere versie? Neem gerust contact op, wij helpen graag!

Tip: Link via het logo of de webbanner door naar https://www.kidies.be/voor-ouders zodat ouders snel meer info kunnen raadplegen over Kidies.


Icoontjes bewegingsthema's

Download hier de icoontjes van de verschillende bewegingsthema's uit de Sportieve ontwikkelingslijn van Kidies, die tijdens de lessen kleuterturnen aan bod kunnen komen.


webshop kidies programma kleuterturnen gymfed
kidies kleuterturnen gymfed

Nood aan extra inspiratie? Schrijf je in op onze inspiratie nieuwsbrief!