Met de steun van


verbeeld1.png

Kidies, méér dan een trainersmap

  ‐  Dinsdag 15 okt 2019

Elke kleuter in actie

De basis van Kidies is een handige trainersmap die heel veel belangrijke informatie en leuke inspiratie geeft voor élke trainer die lesgeeft aan kleuters. Maar Kidies is nog veel meer dan dat! Ook online biedt Kidies ondersteuning voor trainers kleuterturnen.

Kidies op YouTube

Video's van oefenstof, spelvormen en dansjes die in Kidies voorkomen met een icoontje van YouTube er naast, kan je terugvinden in de afspeellijst Kidies op Gymfed TV, het kanaal van de Gymnastiekfederatie Vlaanderen op YouTube.

Neem snel een kijkje en ...

  • ... leer de dansjes uit het domein 'Bewegen op muziek' kennen
  • ... bekijk de skills die kleuters in een touw kunnen uitvoeren en hoe je jouw kleuters best begeleidt bij het springen in een touw zoals beschreven in het domein 'Springen en spelen met touwen'
  • ... ontdek hoe je ouders samen met hun kleuter of peuter kan laten bewegen net als in het domein 'Peuter-ouderturnen'

Heb je in de toekomst door Kidies toe te passen suggesties om de afspeellijst nog uit te breiden? Aarzel niet om jouw ideeën door te geven...


Kidies op Spotify

In de Kidies trainersmap wordt regelmatig verwezen naar leuke liedjes om jouw lessen kleuterturnen vorm te geven. Staat hier een icoontje van Spotify bij? Dan vind je dit liedje ook terug in de afspeellijst Kidies op Spotify!

Wist je dat ook het Gymbo-lied te beluisteren is op Spotify?