Organiseer een Gymbo les in de club

Lore MARGUILLIER   ‐  Vrijdag 5 februari 2021

Een beloning voor élke kleuter!

Als thema-les kan één of twee keer per seizoen een Gymbo les uit het Kidies programma georganiseerd worden. Tijdens deze turnles worden alle Kidies-oefeningen van een bepaald blok aangeboden én ontvangen de kleuters op het einde een Gymbo medaille! Een leuke beloning voor hun inzet tijdens de turnlessen.

Tijdens een Gymbo les voeren de kleuters alle Kidies-oefeningen van een bepaald blok uit zodat alle bewegingsvaardigheden in één les aan bod komen. Op die manier kunnen de trainers observeren hoe de kleuters deze oefeningen uitvoeren.  Er kan ook voor gekozen worden om deze observaties te spreiden over meerdere lessen. De observatie van de trainer kan worden ingevuld op de overzichtsfiche of onmiddellijk op een individuele Kidies-kaart per kleuter.

kleuterturnen beloning kaart Kidies kleuters


De Kidies-kaart is een manier om de ouders op de hoogte te houden van de vaardigheden die de kleuters volop aan het inoefenen zijn. Zo kunnen ze mee de motorische capaciteiten van hun kind in de turnzaal opvolgen. Kan het kind de oefening? Super! Kan het kind de oefening nog niet? Geen probleem, we blijven gewoon proberen en ervaringen opdoen tijdens de turnlessen. Want daar draait het om! Het is in geen geval de bedoeling dat de Kidies kaart een prestatiemeting wordt of de persoonlijke Kidies kaart een bindend middel is om aan talentidentificatie te doen.

Bestel 10 Gymbo-medailles (inclusief lint) én 10 Kidies kaarten voor de voordeelprijs van 12 euro!

Op het einde van de Gymbo-les gaat elke kleuter (uit dezelfde leeftijdsgroep) met dezelfde Gymbo medaille naar huis, als beloning voor zijn inzet, niet voor de prestatie. Daarnaast kan aan de ouders van de kleuters eventueel de individuele Kidies-kaart meegegeven worden, met daarop de observatie van de trainer per opdracht.

kleuterturnen beloning medaille Gymbo Gymba Kidies kleuters


De Gymbo medailles of Kidies kaarten kunnen ook apart besteld worden voor respectievelijk 8 of 10 euro.

Enkele tips om nog meer beleving toe te voegen aan de Gymbo les:

  • Gebruik het Gymbo lied als opwarming, doorschuiflied of slotmoment.
  • Breng de Gymbo handpop tot leven tijdens de inleiding van de les en tussendoor om de kleuters te motiveren
  • Laat de kleuters een ingekleurde tekening van Gymbo en Gymba meebrengen om de zaal mee te versieren.
  • Huur Gymbo- of Gymba bij Gymfed zodat de kleuters hen echt kunnen ontmoeten!