Kidies, elke kleuter in actie!

Kidies is het kleuterprogramma van Gymfed waarmee de federatie de kleuterwerking in de clubs wil ondersteunen. Het geeft inspiratie aan de trainers voor een gevarieerde en gestructureerde aanpak in de lessen kleuterturnen. Samen streven we ernaar kinderen op een toffe en kwaliteitsvolle manier te laten bewegen, waarbij ze op ontdekking kunnen gaan, openbloeien, zelfvertrouwen ontwikkelen, plezier beleven en leren.

Kidies biedt leuke en gevarieerde lesinhouden aan in verschillende domeinen. Hiermee wordt zowel de algemene motorische ontwikkeling (springen, lopen, vangen, heffen, trappen, duwen, …) van de kinderen gestimuleerd alsook leren ze hun eerste gymnastiekvaardigheden (koprol, zwaaien, rad, …).  Kleuterturnen met Kidies vormt zo de perfecte voorbereiding om na de kleuterklas gymnastiek te blijven beoefenen of dient als sterke basis voor andere sporten.

Het Kidies programma kadert binnen het Gymfed-sportmodel waarin sporters uit de fase 'Actieve start' volgens hun noden, wensen en ontwikkeling optimaal begeleid kunnen worden.

Nieuws

Hoe een gevarieerde les kleuterturnen voorbereiden?

Donderdag 20 okt 2022 om 10:55

Wil jij jouw kleuters super leuke en leerrijke trainingen geven? Natuurlijk, daar twijfelen we niet aan! Elke trainer heeft zijn eigen stijl om dit te doen, en wij zetten graag enkele handvaten op een rijtje die je kunnen helpen om jouw training op een duidelijke en gevarieerde manier vorm te geven.

6 tips voor een vlotte start!

Woensdag 31 aug 2022

De eerste les kleuterturnen. Een grote stap voor de allerkleinsten. Voor de ene kleuter al wat spannender dan de andere. Als lesgever heb je een cruciale rol om deze eerste kennismaking vlot te laten verlopen. Hoe pak jij het aan? Met deze tips lukt het je gegarandeerd om vlot van start te gaan in dit nieuwe turnseizoen. Ready, set, GO!

Laat je inspireren en neem deel aan een Kidies opleiding in jouw regio

Dinsdag 9 aug 2022 om 15:20

Geef jij les aan kleuters? Wil je hen wekelijks een toffe les aanbieden? Wil jij zelfverzekerd voor de groep staan en groeien als lesgever?
Heb je zin in extra inspiratie en nieuwe oefeningen voor komend seizoen? Motiveer je medetrainer(s) en neem samen deel aan een Kidies opleiding bij jou in de buurt.

  Hoe bouw je als clubbestuur aan een opgeleid trainersteam?

  Maandag 16 mei 2022 om 10:00

  Trainers bepalen in grote mate het succes van de sportclub. De complexe sporttechnische vereisten van onze sport en de huidige sociale en maatschappelijke context leggen een hoge druk op onze (jonge) lesgevers. Een goed opgeleid trainersteam is dan ook belangrijk om tegemoet te komen aan de eisen en verwachtingen van ouders en sporters. 

  Hoe sluit jij het seizoen af?

  Maandag 9 mei 2022

  Het einde van het seizoen nadert ... tijd om als coach even stil te staan hoe jij de laatste lessen zal aanpakken. De Kidies KAARTEN en MEDAILLES zijn de ideale tool om het seizoen mee af te sluiten.

  Zo maak je sterke trainingen voor kleuters

  Maandag 2 mei 2022 om 11:00

  Wil jij jouw kleuters super leuke en leerrijke trainingen geven? Natuurlijk, daar twijfelen we niet aan! Elke trainer heeft zijn eigen stijl om dit te doen, en wij zetten graag enkele handvaten op een rijtje die je kunnen helpen in jouw aanpak.

  Aan de slag met ballen

  Vrijdag 11 mrt 2022

  Wist je dat de trainersmap van Kidies ook een hoofdstuk 'Aan de slag met ballen' heeft? Dit hoofdstuk bevat 20 verschillende spelvormen uitgeschreven in hapklare lesfiches. Super handig toch?

  Nood aan inspiratie?

  Donderdag 16 dec 2021

  Geef jij les aan kleuters en heb je nood aan inspiratie? Ontdek het brede aanbod van Kidies: hapklare lesfiches, kijkwijzers, Spotify afspeellijst, youtube video’s met dansjes en spelletjes, Opvolgkaarten en Gymbo medailles, … Check this out!

  Kijktips op het Kaderweekend speciaal voor jou

  Vrijdag 24 sep 2021

  Met een doordacht kader, sterke inhoud en experten van hoog niveau, stelde het Gymfed team het programma voor het kaderweekend 2021 nauwgezet samen.  Voor elk wat wils. We geven je graag in dit artikel onze kijktips mee. 

  7 redenen waarom turnen goed is voor je kleuter

  Donderdag 26 aug 2021

  Die eerste koprol, een optreden voor een groot publiek of eerste echte turnshow. Grenzen verleggen, groeien en succes beleven. Je eigen dromen, talenten, passies en uitdagingen achterna jagen. 7 Redenen waarom turnen goed is voor je kleuter.

  De Kidies kijkwijzers zijn er!

  Woensdag 18 aug 2021

  Ze zijn er ... de kijkwijzers van Kidies! Deze kijkwijzers zorgen voor heel wat inspiratie en extra ondersteuning tijdens de lessen kleutergymnastiek.

  Organiseer een Gymbo les in de club

  Vrijdag 5 feb 2021

  Als thema-les kan één of twee keer per seizoen een Gymbo les uit het Kidies programma georganiseerd worden. Tijdens deze turnles worden alle Kidies-oefeningen van een bepaald blok aangeboden én ontvangen de kleuters op het einde een Gymbo medaille! Een leuke beloning voor hun inzet tijdens de turnlessen.

  Zijn jullie kleutertjes ook braaf geweest?

  Woensdag 9 dec 2020

  Sinterklaas en zijn roetpieten zijn ondertussen op terugweg naar het zonnige Spanje. De kleutertjes van Edelweis Stabroek zijn echter nog aan het nagenieten van hun turnles afgelopen weekend. 

  Communicatietools op maat voor de Kidies-clubs

  Vrijdag 21 aug 2020

  In de Kidies-club kunnen de trainers actief aan de slag met de Kidies-trainersmap en bijhorende tools om van de lessen kleuterturnen een succes te maken. Hiernaast helpen we onze clubs graag verder bij de volgende stap: de communicatie omtrent de Kidies-kleuterwerking naar hun, potentiële, leden. We bezorgen alle Kidies-clubs hiervoor de nodige gepersonaliseerde communicatietools en tips die ingezet kunnen worden bij de promotie van hun kleuterwerking.

  Foto: Christian Degroote

  Schrijf je in voor één van de regionale Kidies-opleidingen

  Woensdag 12 aug 2020

  We dromen stilletjes aan van het nieuwe seizoen... Want we willen dolgraag al onze kleuters een fantastische beleving bezorgen tijdens de lessen kleuterturnen. Om jullie hierbij te helpen, organiseren we, rekening houdend met de corona-maatregelen, regionaal Kidies-opleidingen! Tot dan?!

  webshop kidies programma kleuterturnen gymfed
  kidies kleuterturnen gymfed

  Nood aan extra inspiratie? Schrijf je in op onze inspiratie nieuwsbrief!