Club in de kijker - K.T. RUST ROEST ST-NIKLAAS-TEMSE

Elien Van Deynse   ‐  Woensdag 12 jan 2022

Kidies, elke kleuter in beweging

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. We starten dit nieuwe jaar met de Koninklijke Turnclub Rust Roest Sint-Niklaas-Temse.

De club wil aangename en verantwoorde sport aanbieden voor alle leeftijden. Men streeft naar een evenwicht tussen recreatief en competitief turnen waarbij niet alleen de prestaties tellen maar waar het ook belangrijk is dat de gymnasten steeds plezier beleven bij het turnen. 


De turnclub Rust Roest werd opgericht in 1887 en telt een kleine 350 leden. Ze zijn actief in de disciplines Acro, Tumbling, Toestelturnen meisjes en jongens, Gymtopia en ze nemen ook geregeld deel aan de Reacreatoernooien. Daarnaast ging de club aan de slag met het nieuwe kleuterprogramma van Gymfed, Kidies. Een schot in de roos!

Een groep van 25 nieuwsgierige kleuters dartelt voorzichtig de les kleuterturnen binnen. Ze worden enthousiast begroet door drie trainsters en starten de les met een opwarming op muziek. Op Spotify vind je de volledige Kidies afspeellijst. 

Nadien worden de kleuters in 2 groepjes verdeeld. Eén groepje start op het bewegingsparcours waar de verschillende oefeningen uit de sportieve ontwikkelingslijn van Kidies aan bod komen. Het andere groepje exploreert met klein materiaal en de Kidies kijkwijzers.
Afsluiten doen de trainers met het overhandigen van de Kidies-kaarten en medailles. Iedereen behaalde blok 1 van de sportieve ontwikkelingslijn van Kidies.
Apetrots kunnen de kleuters huiswaarts keren. Een toffe les waar elke kleuter actief was en plezier beleefde!

Ben jij nog op zoek naar een toffe turnclub voor je kleine sloeber? Neem dan zeker een kijkje bij Rust Roest in Sint-Niklaas-Temse. Alle info kan je hier terugvinden.